Διήμερη κράτηση 24χρονης για κατοχή αεροβόλου, χωρίς άδεια, στην Πάφο

Διήμερη κράτηση 24χρονης για κατοχή αεροβόλου, χωρίς άδεια, στην Πάφο

Διάταγμα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 24χρονης σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής αεροβόλου όπλου χωρίς άδεια και μεταφορά αεροβόλου όπλου σε κλειστή περίοδο για το κυνήγι. Πρόκειται για την συνοδηγό του οχήματος που καταδιώχθηκε χθες από μέλη της Τροχαίας στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως περίπου η ώρα 1.30 σήμερα το πρωί μέλη της τροχαίας, τα οποία διενεργούσαν έλεγχο στην Πάφο, έκαναν σήμα σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να σταματήσει.

Ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, είπε ο κ. Τσαπής, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των μελών της τροχαίας αλλά έσβησε τα φώτα, ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα χτύπησε αρχικά σε μεταλλική περίφραξη και στη συνέχεια συγκρούστηκε με αστυνομικό όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθως, συνέχισε, “από την έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα μεταλλικό κουτί στο οποίο υπήρχαν σφαιρίδια”.

Η 24χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από την αστυνομία και παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Οι εξετάσεις για εντοπισμό του οδηγού του οχήματος συνεχίζονται. Ένα μέλος της Αστυνομίας που τραυματίστηκε έτυχε των Πρώτων Βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και απολύθηκε.

Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις εξετάσεις της για εντοπισμό του οδηγού του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)