Εκκληση στην κυβέρνηση να μην ανακόψει την ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας απευθύνει η…

Νέα όψη στοχεύεται με την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών στη Λάρνακα

Εκκληση προς την Κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Μεταφορών και όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, να λειτουργήσουν με νομιμότητα και σοβαρότητα, να φανούν συνεπείς στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και να σταματήσουν οποιαδήποτε τυχόν κίνηση θα ανακόψει την ορθόδοξη ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας, απευθύνει η Κίνηση Πολιτών LarnacaRights.
 
 
Σε γραπτή ανακοίνωση η Κίνηση Πολιτών αναφέρει ότι «έχουμε πληροφορηθεί ότι εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα εξόρυξης υδρογονανθράκων, η οποία κατείχε Άδεια χρήσης Χώρου στο λιμάνι Λάρνακας και της οποίας η Άδεια έληξε την 31η Αυγούστου 2016, υπέβαλε εκ νέου αίτημα προς την Αρχή Λιμένων για ενοικίαση Χώρου στο λιμάνι Λάρνακας».
 
Ως Κίνηση Πολιτών LarnacaRights, συνεχίζει «καταδικάζουμε το γεγονός αυτό, επειδή αντιβαίνει στην στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 30/07/2014, ότι με την λήξη των Αδειών χρήσης Χώρων στο λιμάνι Λάρνακας, οι εταιρείες θα μεταφερθούν σε άλλους εναλλακτικούς Χώρους στο λιμάνι Λεμεσού. Επίσης αντιβαίνει στην απόφαση του Δήμου Λάρνακας, ημερομηνίας 08/02/2016, ότι δεν συναινεί στην παράταση παραμονής των εταιρειών υδρογονανθράκων στο λιμάνι Λάρνακας πέραν της ημερομηνίας λήξης των Αδειών τους».
 
Η Κίνηση στην ανακοίνωση της αναφέρει επίσης ότι «συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες σε ό,τι αφορά το λιμάνι Λάρνακας και κατ’ επέκταση ο εμπαιγμός της πόλης». Ταυτόχρονα διερωτάται «πώς είναι δυνατόν από την μια οι μελετητές/σύμβουλοι του λιμανιού Ernst & Young, οι οποίοι εκπονούν ακριβοπληρωμένη μελέτη για λογαριασμό του κράτους και την έχουν παρουσιάσει πρόσφατα στους πολίτες της Λάρνακας, να προνοούν ότι στο λιμάνι θα έχει χώρους μόνο για τουριστικές αναπτύξεις (με διευκολύνσεις για μεγάλα γιοτ και κρουαζιερόπλοια) και συμβατό εμπόριο και από την άλλη εταιρείες της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων να αιτούνται ενοικίαση χώρων στο λιμάνι Λάρνακας για τις δικές τους ανάγκες».
 
Προσθέτει πως «οι ανάγκες των εταιριών αυτών είναι ήδη γνωστές σε όλους, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι αυτές οι ανάγκες δεν συνάδουν με τον τουριστικό προσανατολισμό, τον οποίο ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών εξήγγελλε πρόσφατα τόσο ξεκάθαρα και ο οποίος αποτελεί όρο εντολής που δόθηκε προς τους μελετητές».
 
Καλούμε «την κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Μεταφορών και όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, να λειτουργήσουν με νομιμότητα και σοβαρότητα, να φανούν συνεπείς στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να σεβαστούν την απόφαση του Δήμου Λάρνακας και να σταματήσουν οποιαδήποτε τυχόν κίνηση θα ανακόψει την ορθόδοξη ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας και κατ’επέκταση την πρόοδο της πόλης».
 
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)