Εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό οδηγού οχήματος μετά από χθεσινοβραδινή καταδίωξη

Εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό οδηγού οχήματος μετά από χθεσινοβραδινή καταδίωξη

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για τον εντοπισμό ενός προσώπου,οδηγού οχήματος που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράλειψης συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού με στολή, αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, τροχαίο δυστύχημα, εγκατάλειψη σκηνής, διάπραξη τροχαίων αδικημάτων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά αεροβόλου όπλου χωρίς άδεια και μεταφορά αεροβόλου όπλου σε κλειστή περίοδο για το κυνήγι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη της Τροχαίας, τα οποία διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στην οδό Σωτηράκη Μαρκίδη στην Πάφο, έκαναν σήμα στον οδηγό αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ακόμη ένα πρόσωπο ως συνοδηγός, να σταματήσει για έλεγχο. 

Αντί αυτού ο οδηγός έσβησε τα φώτα του οχήματός του και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας αμελώς και επικίνδυνα εντός της Πάφου. 

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκε από περίπολο του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης και της Τροχαίας. 

Φθάνοντας στην παραλιακή περιοχή Γεροσκήπου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε σε μεταλλική περίφραξη και ακολούθως, φθάνοντας στην οδό Ιπποκράτους στη Γεροσκήπου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο μέλη της Αστυνομίας. 

Ακολούθως, ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε από αυτό και άρχισε να τρέχει, ακολουθούμενος από μέλος της Αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος το σκότος, εισήλθε σε ποταμό με καλαμιώνα και διέφυγε. 

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε πίσω από το κάθισμα του οδηγού ένα αεροβόλο πιστόλι χωρίς αριθμό εγγραφής, καθώς επίσης και ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε σφαιρίδια αεροβόλου όπλου, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Σχετικά με την εν λόγω υπόθεση συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων και τέθηκε υπό κράτηση η 24χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου. 

Το μέλος της Αστυνομίας που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα με το οποίο συγκρούστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 24χρονη, μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου εξακολουθεί να αναζητείται.

Το ΤΑΕ Πάφου και η Τροχαία Πάφου διερευνούν την υπόθεση.

(ΚΥΠΕ/ ΚΠ/ΓΧΡ)