Από τους πιο νεανικούς πληθυσμούς στον κόσμο διαθέτει η Αίγυπτος, σύμφωνα με έρευνα

Από τους πιο νεανικούς πληθυσμούς στον κόσμο διαθέτει η Αίγυπτος, σύμφωνα με έρευνα

Το χαρακτήρα ενός από τους πιο νεανικούς πληθυσμούς στον κόσμο, επιβεβαιώνει άλλη μία έρευνα της Αιγυπτιακής Στατιστικής Εταιρείας «CAPMAS», που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία, οι Αιγύπτιοι νέοι ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών υπολογίζονται σε 20,2 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 21% του πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με τις πρόσφατες στατιστικές του 2018.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται και στον τοπικό τύπο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Νεολαίας που εορτάζεται παγκόσμια στις 12 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CAPMAS, το 50,6% του νεανικού πληθυσμού είναι άντρες και το 49,4% γυναίκες. Από αυτούς, το 49% εργάζονται ενώ το 25,7% είναι άνεργοι.

Άλλο ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι το γεγονός ότι είναι πλέον αυξημένο το επίπεδο γνώσεων στους Αιγυπτίους νέους της σημερινής εποχής, καθώς το 38,3% είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και το 30,7% κατέχει πτυχία τεχνικής εκπαίδευσης. Επομένως, επτά στους δέκα Αιγυπτίους νέους είναι ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης.

Και από όλους αυτούς τους νέους περίπου οι μισοί είτε χρησιμοποιούν ευρέως τους υπολογιστές στην καθημερινή τους ή επαγγελματική τους ζωή (44,6%) ή το διαδίκτυο (47,4%), ενώ το 87,9% χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι νέοι του Καΐρου πρωτοστατούν στη χρήση των εργαλείων πληροφορικής, σε σχέση με όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας.

(ΚΥΠΕ/ΝΚ/ΑΓΚ)