Απόλυτα ικανοποιημένη επιστρέφει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου η Νεκταρία Παναγή

Απόλυτα ικανοποιημένη επιστρέφει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου η Νεκταρία Παναγή

Απόλυτα ικανοποιημένη επιστρέφει από το Βερολίνο η Νεκταρία Παναγή η οποία κατέλαβε την ενδέκατη θέση στον τελικό του άλματος σε μήκος στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, αντιμετωπίζοντας σπουδαίες αθλήτριες και τον κόντρα άνεμο.

Όπως σημειώνει από το Βερολίνο ο απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, Αργύρης Αργυρού, η παρουσία της Παναγή στον τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποτελεί από μόνη της τεράστια επιτυχία και ανοίγει πλέον νέους ορίζοντες στην καριέρα της, ενώ έτσι, έκλεισε και η συμμετοχή του κυπριακού στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η Κύπρια αθλήτρια με χρόνο 6,29μ. κατέλαβε την 11η θέση. ‘Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ, «στο πρώτο της άλμα η Παναγή ατύχησε να πέσει στην εκκίνηση του τελικού των 400μ., με το στάδιο να σείεται από τις ιαχές του κόσμου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει στο άλμα, να περιμένει αρκετή ώρα και στο τέλος να μην βρει σωστά βαλβίδα (-16,9 εκ.) και να καταγράψει 6,10μ».

Πριν από το άλμα της Παναγή, η Μαρία Μπελιμπασάκη έκανε φανταστικό 400άρι, συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με 50.45 και έχασε το χρυσό κυριολεκτικά στη βουτιά.

Και το δεύτερο άλμα της Παναγή καταγράφηκε στα 6,10μ. και πάλι με τον ίδιο αρνητικό άνεμο (-1,6 μ/δ). ‘Ετσι έπεσε στην 11η θέση.

Στο τρίτο άλμα δεν μπόρεσε και πάλι να ανέβει ψηλά, με τον κόντρα άνεμο να είναι στα 0,8 μ/δ και να προσγειώνεται στα 6,29μ., που την κράτησαν στην τελευταία θέση.

«Ήμουν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και ήμουν έτοιμη για μεγάλο άλμα. Όμως, το μόνο στοιχείο που δεν μπόρεσα να χειριστώ και ήταν πολύ σημαντικό, ήταν ο έντονος άνεμος που φυσούσε. Αν ήταν μόνο κόντρα, ίσως να κατάφερνα να βρω ισορροπία, όμως ήταν τόσο ασταθής που δεν με άφηνε να φύγω σωστά και να κάνω αυτό που μπορούσα. Και είμαι και μια σταλιά…», είπε για την παρουσία της στον τελικό η Νεκταρία Παναγή.

«Ο βασικός μου στόχος ερχόμενη στο Βερολίνο έχει επιτευχθεί. Βρίσκομαι ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του μήκους στην Ευρώπη και αυτό μου δίνει τεράστιο κίνητρο για τη νέα χρονιά, η οποία θα είναι απαιτητική. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, επειδή τα τελευταία χρόνια δείχνω σταθερότητα στα μεγάλα άλματα. Τώρα θα ξεκουραστώ, θα πάρω δυνάμεις για την έναρξη των προπονήσεων ενόψει νέας χρονιάς, στην οποία στοχεύω να κάνω και κλειστό στίβο, για το Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης, ενώ υπάρχει το καλοκαίρι και το παγκόσμιο», σημείωσε.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)