Δύο άτομα που έπεσαν με τετράτροχη μοτοσυκλέτα σε γκρεμό στον Ακάμα

 Δύο άτομα που έπεσαν με τετράτροχη μοτοσυκλέτα σε γκρεμό στον Ακάμα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέσωσε χθες δύο άτομα που έπεσαν με τετράτροχη μοτοσυκλέτα σε γκρεμό στον Ακάμα.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 12.29 χθες λήφθηκε κλήση για διάσωση των δύο ατόμων μετά από πτώση τετράτροχης μηχανής, σε γκρεμό στην περιοχή “Κακοσκάλι” στον Ακάμα.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς με ομάδα και όχημα διάσωσης.  Η μηχανή παρεξέκλινε της πορείας της και κατέπεσε σε χαράδρα 5 μέτρων από τον δρόμο. Η γυναίκα κατάφερε από μόνη της να σκαρφαλώσει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια, ενώ ο άνδραςκατέπεσε πιο κάτω περίπου 30 μέτρα από τον δρόμο, κοντά στη βραχώδη παραλία.

Έγινε χρήση σχοινιών διάσωσης από την ομάδα διάσωσης για να προσεγγιστεί ο τραυματίας και αφού του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία ασθενοφόρων,  τοποθετήθηκε σε φορείο διάσωσης. Στην συνέχεια μετά από υποδείξεις της Λιμενικής Αστυνομίας τον παράλαβε ιδιωτικό σκάφος όπου αφού τοποθετήθηκε σε σκάφος της Λιμενικής  έγινε  μεταφορά του στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε  στο Νοσοκομείο.

Συνολικά από τις 06.00 χθες το πρωί μέχρι τις 06.00 σήμερα ανταποκρίθηκε σε 42 κλήσεις για βοήθεια ,17 πυρκαγιές ,23 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΧΡ)