Με 21 αθλητές συμμετείχε η Κύπρος στο 44ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε στη Σόφια

Με 21 αθλητές συμμετείχε η Κύπρος στο 44ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε στη Σόφια

Με τη συμμετοχή πέρα των 1200 αθλητών από 50 χώρες, διεξήχθηκε από τις 16 – 19 Φεβρουαρίου στη Σόφια, το 44ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καράτε με την Κύπρο να εκπροσωπείται με πολυάριθμη αποστολή, αποτελούμενη από 21 άτομα.

Ανακοίνωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε αναφέρει ότι ξεχώρισαν οι συμμετοχές των Χρίστου Θεοπέμπτου και Άνθεα Στυλιανού, αφού και οι δυο κατάφεραν να περάσουν στον τρίτο και δεύτερο γύρο αντίστοιχα.

Προσθέτει ότι “ο Χρίστος Θεοπέμπτου στο αγώνισμα κούμιτε εφήβων στην κατηγορία -52 κιλών απέκλεισε στον πρώτο γύρο τον πρωταθλητή από την Αγγλία, Thompson Jed με 2-0 και απέκλεισε στο δεύτερο γύρο το Γεωργιανό, Tkvatsiria Aleksandre με 1-0 και πέρασε στον τρίτο γύρο.

Εκεί “βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Oualad Has Amar Youness από το Βέλγιο από τον οποίο ηττήθηκε με 2-0”.

Η Άνθεα Στυλιανού, στο αγώνισμα κούμιτε εφήβων στην κατηγορία 54+ κιλών, στον πρώτο γύρο βρέθηκε αντιμέτωπη με την Murphy Rachel από την Ιρλανδία, την οποία νίκησε με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο οπού βρέθηκε αντιμέτωπη με την Zorko Mia-Greta από την Κροατία, από την οποία ηττήθηκε με 2-0.

Ο αθλητής Ανδρέας Σταματάρης έχασε με ψηφοφορία των διαιτητών, αφού στο τέλος του αγώνα το σκορ ήταν 0-0 ενώ μεγάλη επιτυχία είχε και ο αθλητής Απόστολος Σταύρου στην κατηγορία εφήβων στα 70+ κιλά ο οποίος κατατάγηκε 9ος στην κατηγορία του.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων έγινε συνεδρία της Ομοσπονδίας Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (Α.Μ.Κ.Ε.) στην οποία για πρώτη φορά παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καράτε, Stjepan Celan, και ο Πρόεδρος, Antonio Espinos.

Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, Κώστας Ελληνίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης είναι ο Ανδρέας Βασιλείου ο οποίος και προέδρευσε την συνεδρίας ενόψει των αγών που θα γίνουν στην Ανδόρα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)