Αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν….

Αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν….

Αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν σε δύο κτηνοτροφικές μονάδες στο Αυγόρου, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αριθμό αρνιών, με την αξία των ζώων και στις δύο περιπτώσεις να υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου από κτηνοτρόφο από το Αυγόρου, ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας, μεταξύ των ημερομηνιών 10 – 11 Ιανουαρίου, άγνωστος αριθμός αδέσποτων σκύλων, εισήλθε στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί στο Αυγόρου και σκότωσε 13 αρνιά και τραυμάτισε αριθμό άλλων.

Η αξία των ζώων υπολογίζεται στις 5 με 6 χιλιάδες ευρώ.

Εξάλλου, χθες Παρασκευή 13 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου από δεύτερο κτηνοτρόφο από το Αυγόρου, ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ των ημερομηνιών 12 – 13 Ιανουαρίου, άγνωστος αριθμός αδέσποτων σκύλων, εισήλθε στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί στο Αυγόρου και σκότωσε 13 αρνιά και τραυμάτισε αριθμό άλλων.

Η αξία των ζώων υπολογίζεται στις 5 με 6 χιλιάδες ευρώ.

Τα δύο υποστατικά επισκέφτηκαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοφάγου, του ΤΑΕ Αμμοχώστου, της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Αμμοχώστου, αρμόδιοι Λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Αμμοχώστου και του Τμήματος Γεωργίας.

Οι ενέργειες της Αστυνομίας συντονίζονται με τις τοπικές Αρχές, ενώ έχει σταλεί από τα μέλη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης μήνυμα sms, για ενημέρωση των παρατηρητών της γειτονιάς Αυγόρου για λήψη ανάλογων μέτρων, επαγρύπνηση και παροχή πληροφοριών στις Αρχές.

Τις υποθέσεις εξετάζει η Αστυνομία Ξυλοφάγου σε συνεργασία με τους πιο πάνω αναφερόμενους φορείς και υπηρεσίες.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)