Άδικο να βάλλεται αντί να επαινείται ο ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές, δηλώνει ο Κ. Γεωργιάδης

Άδικο να βάλλεται αντί να επαινείται ο ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές, δηλώνει ο Κ. Γεωργιάδης

Είναι άδικο να βάλλεται αντί να επαινείται ο ΚΟΑ και η Πολιτεία για τους στρατεύσιμους αθλητές, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης σε απάντηση στις επικρίσεις του ΠΑΣΠ, σημειώνοντας πως παρά τη μείωση της θητείας και τις νέες ρυθμίσεις υπηρεσίας ο ΚΟΑ φρόντισε να δοθούν περισσότερες διευκολύνσεις.

Σε δήλωση του σχετικά με τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων αθλητών, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) «οφείλει» να διεκδικεί, αλλά σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός προς την Εθνική Φρουρά αλλά πρέπει να αναζητείται η ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για αθλητισμό και της ανάγκης για εκπαίδευση και υπηρεσία.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ για τις διευκολύνσεις των στρατεύσιμων αθλητών, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως νιώθει έντονα την ανάγκη για επακριβής ενημέρωση. Όπως σημειώνει επειδή υπήρχε η επιχειρησιακή δυνατότητα, τόσο το Υπουργείο Άμυνας, όσο το ΓΕΕΦ και ο Κ.Ο.Α. αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους προς τον αθλητισμό, «έδωσαν» περισσότερες διευκολύνσεις από ό,τι θα έπρεπε βάση των προηγούμενων μνημονίων.

“Η όποια διαφοροποίηση των διευκολύνσεων έγινε, λόγω του ότι με τις νέες ρυθμίσεις υπηρεσίας οι «σειρές» που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά είναι πλέον μια αντί δύο οπότε θα έπρεπε ο αριθμός των αθλητών δικαιούχων να μειωθεί στο μισό. Αντί όμως αυτού”, διευρκινίζει, “τελικά δόθηκαν περισσότερες διευκολύνσεις”.

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως η Πολιτεία μέσω του Κ.Ο.Α. και του Υπουργείου Άμυνας μερίμνησε για την απρόσκοπτη άθληση των στρατευσίμων πολύ πριν προκύψει συνδικαλιστικό κίνημα των ποδοσφαιριστών.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)