Αναστάληκε η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων στην Πάφο

Αναστάληκε η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων στην Πάφο

Αναστάληκε η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη λόγω της πρόσφατης απόφασης της ΕΕ καθώς η υπόθεση στηριζόταν εξ` ολοκλήρου σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήλθαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των απειλητικών τηλεφωνημάτων, ο πρώην δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η πρώην έκτακτης υπάλληλος του Δήμου Μαρία Σολομωνίδου,ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Σύφαντος.

Οπως έχει αναφερθεί στο δικαστήριο, η εθνική νομοθεσία η οποία προνοεί τη γενική και χωρίς διάκριση διατήρησης των δεδομένων επικοινωνίας όλων των πολιτών προσκρούει στο χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Γενική Εισαγγελία είχε ζητήσει την αναβολή στις 9 Ιανουαρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο που ήταν ορισμένη η υπόθεση για ακρόαση προκειμένου, όπως αναφέρθηκε, να μελετήσει περαιτέρω της επιπτώσεις της απόφασης στην κυπριακή νομοθεσία. Σήμερα η υπόθεση αναστάληκε ενώ ήταν ορισμένη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ/ΓΧΡ)