Αναβλήθηκε συνάντηση για τη στάση Λευκού Οίκου έναντι Συμφωνίας του Παρισιού

Αναβλήθηκε συνάντηση για τη στάση Λευκού Οίκου έναντι Συμφωνίας του Παρισιού

Μία συνάντηση μεταξύ των συμβούλων του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και αναφορικά με την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, αναβλήθηκε εξαιτίας πολλαπλών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου.

Υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης αναμένονταν ότι θα συναντηθούν σήμερα στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το αν ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να τηρήσει ή όχι την προεκλογική του δέσμευση για αποχώρηση των ΗΠΑ από την παραπάνω αναφερόμενη συμφωνία, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που είχαν λάβει ενημέρωση για τη συνάντηση αυτή.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που γνωστοποίησε την αναβολή της συνάντησης, δεν γνωστοποίησε πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί εκ νέου.

Η συνάντηση είχε ως στόχο να καλλιεργήσει τις προϋποθέσεις για την παρουσίαση μιας επίσημης πρότασης στον Τραμπ, ο οποίος είχε υποσχεθεί να ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης του για το ζήτημα αυτό, πριν από τη διάσκεψη της ομάδας χωρών των G7 στα τέλη Μαΐου.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ΑΓΚ/ΜΜ)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.