Αντιρευματικός Σύνδεσμος: Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ζωής

Αντιρευματικός Σύνδεσμος: Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ζωής

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία στις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις είναι σημαντική, επειδή έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση του πόνου και στην επιβράδυνση και ακόμη και στην πρόληψη της εξέλιξης της νόσου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ρευματοπαθειών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου συμμετέχει στην παγκόσμια έναρξη της εκστρατείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματοπαθειών με σύνθημα «Μην αργείς, Συνδέσου τώρα» με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου στο The Mall of Cyprus.

Η εκστρατεία «Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα» που διοργανώνεται και κηρύσσεται ταυτόχρονα από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ενάντια στις Ρευματοπάθειες,  EULAR, στοχεύει στην ενεργοποίηση /κινητοποίηση όλων για να ενημερωθούν κατάλληλα και να ευαισθητοποιηθούν τόσον σαν άτομα όσον και σαν επαγγελματίες υγείας και φορείς υγείας  ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της βελτίωσης της έγκαιρης διάγνωσης και έγκαιρης πρόσβασης στη σωστή ιατρική φροντίδα για διασφάλιση έτσι μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα άτομα με ρευματοπάθειες.

Οι ρευματικές παθήσεις αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες σωματικής αναπηρίας, με σημαντικές συνέπειες και κοινωνική και οικονομική επιβάρυνση, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας παραγωγικότητας στον χώρο εργασίας. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα επιπλέον εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να εργάζονται καθημερινά εάν οι πρώιμες παρεμβάσεις ήταν ευρύτερα προσβάσιμες για τα άτομα με Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μάριος Κουλούμας δηλώνει ότι η έγκαιρη διάγνωση, η παραπομπή σε ρευματολόγο και η πρόσβαση στην πιο σύγχρονη  και αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή σε καλύτερη πρόγνωση και καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο για τον ίδιο και την οικογένεια του, όσο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΜΜ)