Απαραίτητο για την ΠαΣΣΠ να προωθηθούν οι διαπραγματεύσεις για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Απαραίτητο για την ΠαΣΣΠ να προωθηθούν οι διαπραγματεύσεις για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων θεωρεί απαραίτητο να προωθηθούν οι διάφορες διαπραγματεύσεις του κάθε εταίρου και κάθε οργανωμένου συνόλου με τα μέλη του, έτσι ώστε να επιτευχθεί η, όσο πιο δυνατόν, ανώδυνη εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Ανακοίνωση της ΠαΣΣΠ αναφέρει ότι άκουσαν ραδιοδωνική παρέμβαση χθες του ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριου Τσιακκή, ο οποίος “υποστήριξε ότι το όφελος από την υλοποίηση και εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας για την κοινωνία, τους πολίτες και τους εργοδότες είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος”.

Προσθέτει ότι “ως ΠαΣΣΠ, προσηλωμένοι βαθιά στην υλοποίηση και εφαρμογή του ΓεΣΥ για τον Κύπριο πολίτη και τον χρόνιο πάσχοντα, θεωρούμε απαραίτητο να προωθηθούν οι διάφορες διαπραγματεύσεις του κάθε εταίρου, του κάθε οργανωμένου συνόλου με τα μέλη του, έτσι ώστε να επιτευχθεί η, όσο πιο δυνατόν, ανώδυνη εφαρμογή του ΓεΣΥ για όλους, κοινωνία, πάσχοντες, εργαζόμενους και εργοδότες”.

Η Παγκύπρια Συμμαχία αναφέρει ακόμη ότι “ακούσαμε τον κ. Τσιακκή να προωθεί κάποια σχέδια και προτάσεις προς τους εργοδότες-μέλη του ΚΕΒΕ για να υπάρξει σύμπνοια, συνεννόηση και συνεργασία, με ορίζοντα και προσδοκία την απρόσκοπτη υλοποίηση του ΓεΣΥ και όλων των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στον τομέα της υγείας, και με βάση τα χρονοδιαγράμματα που όλοι ανεξαιρέτως, πολιτεία και κοινωνία, προσφάτως ψηφίσαμε”.

Ευχόμαστε, καταλήγει η ανακοίνωσή, του ιδίου επιπέδου εποικοδομητικές διαβουλεύσεις με αυτή του ΚΕΒΕ να γίνουν και με τους υπόλοιπους ιατρικούς και άλλους φορείς “σε αυτήν την κρίσιμη χρονικά καμπή και να καταστεί δυνατή η ομαλή και γόνιμη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων στο ΓεΣΥ”.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΒΑ)