Από τις 8 μέχρι τις 12 Απριλίου το διεθνές τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου της Αγίας Νάπας

Εθνική Ελπίδων σειρά έχει το επίσημο με Ολλανδία

Από τις 8 μέχρι τις 12 Απριλίου το διεθνές τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου της Αγίας Νάπας

Διοργανώνεται μεταξύ 8 και 12 Απριλίου το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου της Αγίας Νάπας, το πιο μεγάλο τουρνουά ακαδημιών στη Μεσόγειο, το οποίο πέρσι είχε προσελκύσει τον αριθμό ρεκόρ των 320 ομάδων και 4.500 νεαρών ποδοσφαιριστών.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε ποδοσφαιριστές 6-16 χρόνων, ενώ για πρώτη φορά εντάσσονται και δύο αγωνιστικές γυναικείες κατηγορίες: μια για κοπέλες άνω των 16 χρόνων και άλλη για κορίτσια 16 χρόνων και κάτω.

Όπως κάθε χρόνο, η έναρξη του τουρνουά θα γίνει στις 8 Απριλίου, ενώ η αυλαία θα πέσει τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου με τους τελικούς. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας και στο παραπλήσιο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αγίας Νάπας, το οποίο διαθέτει 15 γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο ΚΟΤ ενώ το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας. Το τουρνουά διοργανώνει το Σωματείο SoccerWorldCyprus.

Πέρσι στο Τουρνουά μετείχαν πέντε ακαδημίες από το εξωτερικό, με δέκα ομάδες, νούμερο που φέτος αναμένεται να αυξηθεί. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ακαδημίες από Αγγλία, Ρουμανία και Λίβανο ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει από Ιορδανία, Αίγυπτο, Ελλάδα και Πολωνία.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής λήγει στις 3 Μαρτίου, ενώ για πρώτη φορά θα γίνει κλήρωση των Ομίλων της διοργάνωσης, στην παρουσία αντιπροσώπων των ακαδημιών, την Κυριακή, 19 Μαρτίου.

Φέτος θα υπάρξουν δέκα ηλικιακές κατηγορίες για παιδιά γεννημένα από το 2001 έως και το 2010, ενώ για πρώτη υπάρχουν και δύο κατηγορίες για κοπέλες. Τα ρόστερ των ομάδων πρέπει να δηλωθούν  μέχρι 17 Μαρτίου.

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΧΡ)