Αποχώρησε από το Προεδρικό και ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Αποχώρησε από το Προεδρικό και ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, αποχώρησε πριν από λίγο από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου

βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων για θέματα ΓΕΣΥ, Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υφυπουργεία και Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Όπως είπε ο κ. Σιζόπουλος από την πλευρά της ΕΔΕΚ τέθηκε θέμα ότι εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχθηκε προτάσεις για αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου και επιμένει να παραμείνει στο θεσμό του συμβουλευτικού σώματος προς τον ΠτΔ ζητήσαμε ακριβώς ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο ειδικά σήμερα, που υπάρχει μια κρίσιμη εξέλιξη στο κυπριακό και βρίσκεται σε μια πάρα πολύ σοβαρή φάση, πριν η δική μας πλευρά καταθέσει ή αποδεχθεί ενδεχομένως προτάσεις πάνω στα βασικά και τα ουσιώδη ζητήματα, που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις να γίνεται προηγουμένως μια ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, ανταλλαγή απόψεων, κατάθεση θέσεων, προτάσεων και προβληματισμών, έτσι ώστε να ενισχύεται και η θέση, η οποία θα κατατεθεί από τον ΠτΔ, αλλά και η διαπραγματευτική του ικανότητας.

“Δυστυχώς από την πλευρά του ΠτΔ τέθηκε ζήτημα, το οποίο θεωρούμε ότι είναι απαξιωτικό προς ορισμένα κόμματα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, κυρίως, διότι οι απόψεις μας είναι αντίθετες με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και ως εκ τούτου γιατί να τις ακούσουμε”, είπε.  
Σημείωσε πως “ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι τόσο περιθωριακός και ούτε το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να καταλήξει σε μια ομήγυρη των αρχηγών των κομμάτων, για την εκ των υστέρων ενημέρωση, για τα όσα λαμβάνουν χώρα στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό”.

ΣΣ Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΧΡ)