ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Οι τρίχες υπήρχαν ανέκαθεν στο σώμα μας.Στις μέρες μας η τεχνολογία και η ιατρική αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους αποτρίχωσης χωρίς πόνο και χωρίς σπατάλη χρόνου.Μια ματιά στην ιστορία μαρτυρά ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι προϊόν χιλιάδων ετών.

Στην αρχαία Ελλάδας, οι Αθηναίες από την τριχοφυία κρατούσαν μόνο τα μαλλιά της κεφαλής τους και τα φρύδια.

Στην αρχαία Αίγυπτο η αποτρίχωση γινόταν με ιεροτελεστία και αποτελούσε μηνιαία συνήθεια.

Στην αρχαία Ρώμη, οι σκλάβες στο παλάτι που ήταν και αισθητικοί, τραβούσαν τις τρίχες των κυριών τους για λόγους αισθητικής, αλλά και υγιεινής.

Οι λεγεωνάριοι για να ξεχωρίζουν από τους βάρβαρους ξύριζαν τα γένια τους.

Σε πρόσωπο [μουστάκι (άνω χείλος), μάγουλα, πηγούνι, ζυγωματικά, φαβορίτες, φρύδια] και σε σώμα [πλάτη, μασχάλες, χέρια, πόδια, μπικίνι]  ίσως να εμφανίζουν υπερτρίχωση και απαιτείται η εφαρμογή κάποιας μεθόδου αποτρίχωσης.

Έχουμε διάφορες μεθόδους αποτρίχωσης ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.Το ξυραφάκι, το ψαλιδάκι και η ξυριστική μηχανή απλά κόβει την τρίχα από την επιφάνεια του δέρματος.Με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να επαναλάβουμε την μέθοδο αυτή.  Το ζεστό ή κρύο κερί, τα τσιμπιδάκια, χαλάουα και οι μέθοδοι φωτόλυσης και το λέϊζερ απομακρύνουν τις τρίχες από τη ρίζα.Συνεπώς με αποτέλεσμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα χημικά αποτρίχωτικα καταστρέφουν την τρίχα στο ελεύθερο στέλεχος της.

Το ξύρισμα, το ψαλιδάκι, η ξυριστική μηχανή και οι αποτρίχωτικες κρέμες θεωρούνται ως οι πιο εύκολες, γρήγορες και ανώδυνες μέθοδοι αφαίρεσης της τριχοφυΐας.

Τα πλεονεκτήματα είναι ταχύτητα και η έλλειψη πόνου.

Τα μειονεκτήματα το αποτέλεσμα διαρκεί για λίγες μέρες κ στις επαναλαμβανόμενες εφαρμογές παρατηρείτε ότι σκληραίνουν οι τρίχες.

Στην αποτρίχωση με ζεστό ή κρύο κερί, ανάλογα την περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε, έχουμε:  

Πλεονεκτήματα
Το κερί είναι από τις πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς μεθόδους αποτρίχωσης. Αφήνουν βελούδινο δέρμα, ενώ τα αποτελέσματά τους διαρκούν έως και 4 εβδομάδες, αφού οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα τους. Με την πάροδο του χρόνου οι τρίχες βγαίνουν πιο λεπτές και αραιές.

Μειονεκτήματα
Η πρώτη εφαρμογή ίσως είναι επώδυνη. Συχνά προκαλείται ερεθισμός ανάλογα με την ευαισθησία του κάθε δέρματος, γι αυτό καλό είναι την ημέρα της αποτρίχωσης να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και το μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα. Επίσης, οι τρίχες πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία χιλιοστά για να αφαιρεθούν.