Αρχισαν στη Λάρνακα εργασίες για ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης

Αρχισαν στη Λάρνακα εργασίες για ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο κέντρο της πόλης

Άρχισαν τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, οι εργασίες για την ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο κέντρο της Λάρνακας, από τον ανάδοχο του έργου Kedris Construction Ltd & S. Hadjichristofi Construction Ltd Join Venture.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το έργο αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο Αστικό Κέντρο Λάρνακας στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Λάρνακας, έτσι ώστε να καταστούν προσβάσιμα από ΑΜΕΑ. Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει την περιοχή περιμετρικά του μεγάλου τζαμιού παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο, τις οδούς Κλεάνθη Καλογερά και Μαυροϊδή, την οδό Αγίου Λαζάρου και τις οδούς Αρμενικής Εκκλησίας, Κορδικτώνος, Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού».

Οι εργασίες θα εκτελεστούν κατά τμήματα, αρχίζοντας από την οδό Βασιλέως Ευαγόρου και τμήματος της οδού Ερμού. Το πρώτο τμήμα θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2019 ενώ όλο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Η δαπάνη ανέρχεται στα €2.126.199,10 επιπλέον ΦΠΑ και το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με την έναρξη του συγκεκριμένου έργου σηματοδοτείται η αρχή από μια σειρά έργων τα οποία κάνουν εφικτή την ολοκληρωτική αλλαγή του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, αλλάζοντας έτσι την γενική του εικόνα και καθιστώντας στο πλήρως προσβάσιμο για ΑΜΕΑ».

Ο Δήμος Λάρνακας «προχωρεί επίσης στην ετοιμασία μελετών για ωρίμανση άλλων δύο σημαντικών έργων που σχετίζονται μεταξύ τους και θα ολοκληρώσουν την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης. Το πρώτο αφορά την ανάπλαση της οδού Ερμού και των οδών Ζήνωνος Κιτιέως, Ν. Δ. Δημητρίου, Νικολάου Ρώσου και Κοσμά Λυσιώτη, ενώ θα ακολουθήσει μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Ακροπόλεως με επέκταση εντός της οδού Λουκή Ακρίτα μέχρι τη Πλατεία ΑΛΚΗΣ».
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/AXΡ)