Αρχίζει σήμερα ο διάλογος Υπ. Παιδείας και εκπαιδευτικών

Αρχίζει σήμερα ο διάλογος Υπ. Παιδείας και εκπαιδευτικών

Αρχίζει σήμερα ο διάλογος των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και τους οργανωμένους γονείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα διάλογος σχετικά με τον εξορθολογισμό στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών από διδακτικό έργο.

Σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν υπάρχει χρονικό όριο στο διάλογο που θα αρχίσει σήμερα και αυτός μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο κριθεί ότι είναι απαραίτητο.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις παρέλαβαν προχθές το υλικό, που αφορά στον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου από το γραφείο της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα στη 13:00 μέχρι τις 14:30 η ΟΕΛΜΕΚ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Παιδείας στο γραφείο του, ενώ στις 14:30 μέχρι τις 16:00 θα συναντηθεί η ΠΟΕΔ και στις 16:00 μέχρι τις 17:30 η ΟΛΤΕΚ.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκονται σε συνεχή συντονισμό.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΧΡ)