Αρχίζει σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού η δίκη για την υπόθεση φόνου του Αντρέα Στυλιανού

Αρχίζει σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού η δίκη για την υπόθεση φόνου του Αντρέα Στυλιανού

Με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης οδηγείται σήμερα στο Κακουργιοδικείο ο 31χρονος που φέρεται να παρέσυρε εσκεμμένα με το όχημα του την μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 40χρονος Αντρέας Στυλιανού “Αμερικάνος”, το βράδυ της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου 2016, στη Λεμεσό.
 
Υπενθυμίζεται πως το μοιραίο βράδυ, το θύμα είχε ρίξει αριθμό πυροβολισμών στην οικία του κατηγορούμενου, αφού λίγο νωρίτερα φέρεται να τον είχε απειλήσει τηλεφωνικώς πως θα έκανε κακό στον ίδιο και την οικογένεια του, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για έλεγχο που είχε γίνει λίγες μέρες προηγουμένως στο όχημα του από την ΥΚΑΝ, κατά τον οποίον εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών.
 
Ο 31χρονος άρχισε τότε να περιπολεί με το όχημα του στην περιοχή, όταν ο 40χρονος πέρασε έξω από την οικία, με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα, ρίχνοντας πέντε πυροβολισμούς,  ενώ ακολούθησε η σύγκρουση με το όχημα του κατηγορούμενου, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Στυλιανού.
 
Στο πόρισμα της Τροχαίας, που κλήθηκε να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα, αναφερόταν πως το αυτοκίνητο ανέκοψε την κανονική πορεία της μοτοσικλέτας και συνέχισε παρασύροντας την για 10 περίπου μέτρα. Σημείωνε ακόμη πως η φύση του δρόμου, η πορεία και η ταχύτητα των δυο οχημάτων δεν δικαιολογούσε τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και γι αυτό δεν μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εσκεμμένης ενέργειας.
 
Ο κατηγορούμενος αρνείται ωστόσο πως υπήρξε οποιαδήποτε πρόθεση από τον ίδιο να προκαλέσει το θάνατο του 40χρονου.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΘΚΕ)