Αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους αθλητές για προπόνηση στο Κολυμβητήριο Γεροσκήπου

Αυξημένο ενδιαφέρον από ξένους αθλητές για προπόνηση στο Κολυμβητήριο Γεροσκήπου

Αυξημένο κατά 60%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χειμερινή περίοδο, παρουσιάζεται το ενδιαφέρον από ξένους αθλητές για το Κολυμβητήριο Γεροσκήπου, μετά την απόφαση να παραμείνει ανοικτό και το Φεβρουάριο 2019.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, πέραν των 850 αθλητών έχουν επιβεβαιώσει μέχρι σήμερα την κάθοδό τους στην περιοχή για τη χειμερινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Οι αθλητές, όπως αναφέρεται, προέρχονται από διάφορες χώρες όπως Αυστρία, Γαλλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία κ.α  ενώ ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον για τους μήνες Φεβρουάριο μέχρι και Απρίλιο τόσο από διεθνείς ομάδες όσο και μεμονωμένους κολυμβητές.

Το κολυμβητήριο Γεροσκήπου, σημειώνεται, μπορεί να επιφέρει εκατοντάδες διανυκτερεύσεις στην ευρύτερη περιοχή και να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια αναχαίτισης της εποχικότητας και περαιτέρω εδραίωσης της Πάφου ως προορισμός για αθλητές.

Ο στόχος για λειτουργία του Κολυμβητηρίου Γεροσκήπου σε ολόχρονη βάση παραμένει ψηλά στην ατζέντα της ΕΤΑΠ,  του Δήμου Γεροσκήπου και  των ξενοδόχων και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν υπάρξει και η ανάλογη στήριξη από την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)