Δελτίο Καιρού 08/10/2018

Δελτίο Καιρού 08/10/2018

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος από κυρίως ψηλές και µέσες νεφώσεις, ενώ από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, περιοχές στο εσωτερικό και βόρεια. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, ψηλές κυρίως, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, είναι πολύ πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τρίτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τετάρτη και την Πέµπτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΓΧΡ)