Δελτίο Καιρού 15/02/2019

Δελτίο Καιρού 15/02/2019

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και στα δυτικά και βόρεια βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και παροδικά κατά τόπους µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί, τοπικά στα ορεινά, θα υπάρχει παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, σε κάποιες περιοχές, δυνατό να παρατηρηθεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και παροδικά µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, µε τα περισσότερα φαινόµενα να αναµένονται το Σάββατο.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή αναµένεται µικρή άνοδος για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα υπάρχουν αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 52 εκατοστά.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΓΧΡ)