Δελτίο Καιρού (2) 08/01/2019

Δελτίο Καιρού (2) 08/01/2019

Βαροµετρικό χαµηλό, συνοδευόµενο από πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέµους, θα επηρεάζει σήµερα την περιοχή, ενώ η ψυχρή αέρια µάζα, που το συνοδεύει, θα επηρεάζει την περιοχή και αύριο. Από την Πέµπτη αναµένεται θερµότερη αέρια µάζα.

Το απόγευµα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια, µέχρι σφοδροί, 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι κυµατώδης, στα νότια και ανατολικά και µέχρι τρικυµιώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά και στα ψηλότερα ηµιορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι πολύ κυµατώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι τρικυµιώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια αλλά αναµένεται σταδιακή υποχώρησή της, από τα µεσάνυχτα και µετά. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους µείον 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι σε κάποιες περιοχές µερικώς συννεφιασµένος αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα αναµένονται µεµονωµένες βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι πολύ κυµατώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Το απόγευµα, αναµένεται σταδιακή υποχώρηση της. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους µείον 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε κάποιες ορεινές περιοχές θα επικρατεί ολικός παγετός.

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε ορισµένες ορεινές περιοχές αναµένεται να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο για να πλησιάσει τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, παραµένοντας ωστόσο πιο κάτω από αυτές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι το Σάββατο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΓΧΡ)