Δελτίο καιρού (3) 02/01/2019

Δελτίο καιρού (3) 02/01/2019

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ, ενώ νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή, από το απόγευμα της Πέμπτης.

Το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα με το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης σε περίπτωση καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Απόψε, αρχικά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Από το βράδυ όμως ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ ενώ από το βράδυ, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης ενώ από το βράδυ τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το Σάββατο αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ από το βράδυ τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά. Την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις αρχικά θα δώσουν τοπικές βροχές ενώ σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Κυριακή για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

(KYΠΕ/ΧΝΑ/ΓΒΑ)