Δελτίο Καιρού 03/01/2017

Δελτίο Καιρού

Δελτίο Καιρού 03/01/2017

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, πιθανό µεµονωµένη καταιγίδα και τοπική χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες, ελαφρές κυρίως, βροχές κυρίως στα παράλια, ενώ στα ορεινά ενδέχεται να σηµειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς, µέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον µείον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ηµιορεινά αλλά και σε ορισµένες πεδινές περιοχές αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο αρχικά θα παρατηρούνται περίοδοι µε ηλιοφάνεια και περίοδοι µε συννεφιά, ενώ σταδιακά νεφώσεις που θα πυκνώνουν αναµένεται να δώσουν τοπικά ελαφρές κυρίως βροχές και λίγο χιόνια στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να παρατηρείται παγετός.

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ στα ορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Μετά το µεσηµέρι τα φαινόµενα εξασθενούν.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις. Το Σάββατο ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Η θερµοκρασία Πέµπτη και την Παρασκευή αναµένεται να σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο ενώ το Σαββάτο αναµένεται πτώση.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΜΜ)