Δελτίο καιρού 05/01/2017

Δελτίο Καιρού

Δελτίο καιρού 05/01/2017

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νότια, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, γενικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά στα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και κατα διαστήματα ισχυροί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση.

(ΚΥΠΕ/ΧΝΑ/ΓΒΑ)