Δελτίο Καιρού 10/01/2017

Δελτίο Καιρού

Δελτίο Καιρού  10/01/2017

Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο κοντά στη Ρόδο, κινείται βόρεια και επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται και παροδική ηλιοφάνεια. Στα ορεινά και το πρωί στα ψηλότερα ηµιορεινά, κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντοµα ταραγµένη, ενώ στα προσήνεµα το απόγευµα ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές κατά διαστήµατα, στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Αργότερα ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, ενώ παροδικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 5
µε 6 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή, θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό, αλλά και παροδική συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές και τοπικά στα ορεινά λίγα χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Τετάρτη και µη αξιόλογη µεταβολή στη συνέχεια.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΓΒΑ)