Δεύτερη Διακυβερνητική Σύνοδος Κύπρου – Σερβίας στη Λευκωσία, με υπογραφή Μνημονίων Συναντίληψης

Δεύτερη Διακυβερνητική Σύνοδος Κύπρου – Σερβίας στη Λευκωσία, με υπογραφή Μνημονίων Συναντίληψης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα προεδρεύσουν  σήμερα στη Λευκωσία της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας. Στο πλαίσιο της Συνόδου θα υπογραφούν ανάμεσα στις δύο χώρες Μνημόνια Συναντίληψης σε διάφορους τομείς.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση των δύο Προέδρων είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σερβίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ – Σερβίας, το Μεταναστευτικό, ζητήματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας, θέματα που αφορούν τη Διασπορά των δύο χωρών, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, με τη συνοδεία πολυμελούς Υπουργικής αντιπροσωπείας, θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρωί.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τιμή του Σέρβου ομολόγου του.

Με το πέρας της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας θα εκδοθεί Κοινή Διακήρυξη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε χθες πως η Σύνοδος συμβάλλει στη συνεχή αναβάθμιση των ιστορικά πολύ στενών σχέσεων των δύο χωρών.
(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΧΡ)