Διάσωση 60χρονου που έπεσε σε κοίτη ποταμού

Διάσωση 60χρονου που έπεσε σε κοίτη ποταμού

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε, χθες το πρωί, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική στην περιοχή Ορεινής, στην επαρχία Λευκωσίας, για διάσωση 60χρονου, που έπεσε σε κοίτη ποταμού. 
 
Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι γύρω στις 10.30 το πρωί χθες, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι 60χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, στην προσπάθεια του να κατέβει σε πλαγιά ποταμού, στην περιοχή «Άππιες», στο Καλό Χωριό Ορεινής, γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 10 μέτρων περίπου.
 
Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κλήρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετέβησαν στη σκηνή και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού ανέσυραν τον 60χρονο. Όπως διαπιστώθηκε, από την πτώση του, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.  Εξάλλου σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι στο περιστατικό  ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα διάσωσης και όχημα διάσωσης και ο άνδρας ανασύρθηκε με την χρήση διασωστικών σχοινιών και φορείου.

Ο 53χρονος, από την πτώση τραυματίσθηκε στο πρόσωπο και υπέστη κάταγμα στο χέρι. Του παρασχέθηκαν επί τόπου οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με ασθενοφόρο .
 
Από τις ιατρικές εξετάσεις, που υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα στη μύτη και κρατήθηκε για νοσηλεία.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΧΡ)