Δύο Σκανδιναβές βρέθηκαν δολοφονημένες στο Μαρόκο

Δύο Σκανδιναβές βρέθηκαν δολοφονημένες στο Μαρόκο

Δυο Σκανδιναβές τουρίστριες βρέθηκαν νεκρές στο νότιο Μαρόκο με τραύματα από μαχαίρια στο λαιμό, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές της χώρας. Τα πτώματα των δύο γυναικών, μίας υπηκόου Δανίας και μίας Νορβηγίας, εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε “απομονωμένη ορεινή περιοχή” 10 χιλιόμετρα από το Ιμλίλ, στην οροσειρά του Ατλαντα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Διενεργείται έρευνα για να “εξιχνιαστούν οι συνθήκες αυτής της εγκληματικής πράξης”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο μαροκινός Τύπος έκανε λόγο περί “ποταπού εγκλήματος”. Μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών ασφαλείας έχει αναπτυχθεί στην περιοχή και οι εκδρομές σε αυτήν ανεστάλησαν, μετέδωσαν μαροκινά ΜΜΕ. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές.

Η οροσειρά του Ανω Ατλαντα έχει τεράστια φήμη για τα μονοπάτια του και κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Η αγροτική κοινότητα Ιμλίλ αποτελεί για πολλούς από αυτούς το σημείο συγκέντρωσης και αναχώρησης για την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής, το Ορος Τούμπκαλ (4.167 μέτρα), 82 χιλιόμετρα νότια του Μαρακές.

Ο τουρισμός είναι τομέας-κλειδί για τη μαροκινή οικονομία: εισφέρει το 10% του ΑΕΠ και σε αυτόν απασχολείται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό των Μαροκινών μετά τη γεωργία. Επειτα από πολλά χρόνια στασιμότητας, το Μαρόκο κατέγραψε ιστορικό υψηλό ως προς τις αφίξεις τουριστών το 2017, με 11,35 εκατ. επισκέπτες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 11 εκατομμυρίων.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters/ΚΧΡ/ΓΒΑ)