Δύο ταξιδιωτικά γραφεία αναμένεται να αναλάβουν μεταφορά εγκλωβισμένων επιβατών, σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών

Δύο ταξιδιωτικά γραφεία αναμένεται να αναλάβουν μεταφορά εγκλωβισμένων επιβατών, σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών

Σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε μετά το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Air βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ‘Εργων υπό την προεδρία της αρμόδιας Υπουργού, Βασιλικής Αναστασιάδου.

‘Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στη σύσκεψη συμμετέχουν εκτός από εκπροσώπους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως της Πολιτικής Αεροπορίας και του Γενικού Λογιστηρίου, η εταιρεία JCC και εκπρόσωποι της Cobalt Air καθώς και δυο ταξιδιωτικών γραφείων που πρόκειται να αναλάβουν την μεταφορά των επιβατών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι, από και προς την Κύπρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ αυτές είναι τα ταξιδιωτικά γραφεία Top Kinisis Travel και Orthodoxou Travel.

Στο μεταξύ δεκάδες είναι τα τηλέφωνα που δέχεται από το πρωί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ‘Εργων από Κύπριους και ξένους πολίτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την εταιρεία Cobalt Air.

Η απάντηση που δίδεται είναι ότι θα εκδοθεί μέχρι το μεσημέρι επίσημη ανακοίνωση για να ενημερωθούν οι ταξιδιώτες για το τί μέλλει γενέσθαι και πως προτεραιότητα δίδεται στα άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο εξωτερικό και στην Κύπρο, λόγω του κλεισίματος της Cobalt Air.
(KYΠΕ/ΜΚ/ΑΑΡ)