Site icon Non Stop Journal

Η Αίγυπτος ελκυστική για Κύπριους τουρίστες, λένε στο ΚΥΠΕ αρμόδιοι φορείς αναμένοντας άνοδο το 2017

Η Αίγυπτος ελκυστική για Κύπριους τουρίστες, λένε στο ΚΥΠΕ αρμόδιοι φορείς αναμένοντας άνοδο το 2017

Οι φορείς του αιγυπτιακού τουρισμού προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας στα δημοφιλή θέρετρα της χώρας, με στόχο να καθησυχαστούν οι όποιες ανησυχίες για την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Παράλληλα προσδοκούν επιστροφή των αφίξεων στα συνήθη επίπεδα, ενώ αναφέρονται και στα προτερήματα για τους Κύπριους παραθεριστές.
 
Ο Χισάμ Ελ Ντεμέρι, Επικεφαλής της αιγυπτιακής Αρχής Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η βελτίωση είναι ήδη εμφανής από το δ’ τρίμηνο του 2016. Σκοπός, πρόσθεσε, είναι να επανέλθουν στα 8 με 14 εκ. οι ετήσιες αφίξεις των τουριστών από το εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος καθίσταται ελκυστικός προορισμός και για τους Κύπριους, καθώς αυξάνεται η αγοραστική δύναμη του Ευρώ.
 
«Οπωσδήποτε το 2016 δεν ήταν μια καλή χρονιά» για τον αιγυπτιακό τουρισμό, είπε ο κ. Ντεμέρι, προσθέτοντας ότι «είμαι σίγουρος πως το 2017 θα είναι πολύ καλύτερο». Μιλούσε στο περιθώριο συνεδρίου που διοργάνωσε η Συμμαχία των Μεσογειακών Πρακτορείων Ειδήσεων (ΑΜΑΝ) και το Αιγυπτιακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΜΕΝΑ, στο Σαρμ Ελ Σέιχ.
                                                                                                             
Όπως εξήγησε, ο τουρισμός στη χώρα έχει πληγεί εδώ και ενάμιση χρόνο λόγω των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές, μια στάση που άρχισε να διαφοροποιείται από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και έπειτα.
 
Ευελπιστούμε ότι «θα επιστρέψουμε στον μέσο όρο των περιηγητών, μεταξύ 8 και 14 εκ.» είπε ο Επικεφαλής του αιγυπτιακού τουρισμού.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Αίγυπτο ανήλθαν σε 9,9 εκ. το 2014, με το παραγόμενο εισόδημα να φτάνει τα 7,2 δισ. δολάρια. Το 2010 ήταν η χρονιά-ρεκόρ για την Αίγυπτο με 14,7 εκ. αφίξεις, ενώ ακολούθησαν τα γεγονότα της «Αραβικής άνοιξης» που επηρέασαν αρνητικά την τουριστική βιομηχανία.
 
Επιπρόσθετα, πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις απευθείας πτήσεις προς το Σαρμ Ελ Σέιχ, μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους τον Οκτώβριο του 2015. Αν και οι πτήσεις από ευρωπαϊκές αγορές επανήρχισαν το 2016, κάποιες χώρες διατηρούν ακόμη τις απαγορεύσεις, μεταξύ αυτών η Βρετανία και η Ρωσία.
 
Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο Αμπντέλ Φατάχ Χέλμι, σύμβουλος για θέματα ΜΜΕ του διοικητή της περιφέρειας του Νότιου Σινά, είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα. «Έχουμε μια ολόκληρη στρατιά» για την προστασία των ανθρώπων στην περιοχή, εκτός από την αστυνομία και τις άλλες δυνάμεις ασφαλείας, πρόσθεσε.
 
Ο κ. Χέλμι αναφέρθηκε στην ένταση που σημειώνεται περιοδικά στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, λέγοντας όμως ότι «απέχουμε περισσότερο από 600 χλμ» από αυτές τις περιοχές.
 
Ως προς τις απώλειες σε τουριστικά έσοδα που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια, είπε ότι ανέρχονται σε πέραν των 3 δισ. δολαρίων. Διαθέτουμε 160 χιλιάδες δωμάτια ξενοδοχείων και χάνουμε 250 εκ. δολάρια κάθε μήνα, είπε ενώπιον των συνέδρων.
 
«Ελκυστικός προορισμός για Κύπριους»
————————————————–
Ο Χισάμ Ελ Ντεμέρι αναφέρθηκε εξάλλου στην Αίγυπτο ως τον «βέλτιστο προορισμό» για τους Κύπριους παραθεριστές, ιδιαίτερα λόγω της σύντομης πτήσης αλλά και της αυξανόμενης αγοραστικής δύναμης του Ευρώ έναντι της αιγυπτιακής λίρας.
 
«Η Αίγυπτος έχει καταστεί πολύ προσιτή για τους Κύπριους» είπε, ενώ ανέφερε ότι το τουριστικό προϊόν που διαθέτει ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, τόσο κατά τη χειμερινή, όσο και κατά την θερινή περίοδο.
 
Είπε τέλος ότι ελπίζει να αυξηθούν οι πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, εφόσον υπάρχει πραγματική ζήτηση.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΘΚΕ)

Exit mobile version