Εκπροσωπήθηκε το ΔΝΤ στη Διάσκεψη της Γενεύης

Εκπροσωπήθηκε το ΔΝΤ στη Διάσκεψη της Γενεύης

Με τον αντιπρόσωπό του στην Κύπρο εκπροσωπήθηκε στις συνομιλίες της Γενεύης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε χθες στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ράις ανέφερε ότι κατόπιν αιτήματος των δύο κοινοτήτων και κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, «το Ταμείο παρέχει από τον Ιανουάριο του 2016 τεχνική βοήθεια, σε υποστήριξη μιας διευθέτησης η οποία θα οδηγήσει στην επανένωση». Αυτή η βοήθεια, είπε, αφορά στα δημοσιονομικά, σε μακροοικονομικά θέματα, στατιστικά στοιχεία και τη συνολική υγεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Η βασική πτυχή του έργου μας είναι ότι, προσπαθώντας να οικοδομηθούν αποτελεσματικά θεσμικά όργανα σε ορισμένες πολιτικές θα είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη αξιοποίηση των οικονομικών δυνατοτήτων της ενωμένης Κύπρου και το οποίο θα ωφελήσει και τις δύο κοινότητες. Αυτό θα απαιτήσει κάποιο εξορθολογισμό των θεσμών, υπογραμμίζοντας τις διαδικασίες και τις πολιτικές με την ορθή πρακτική, ενώ θα αποφεύγει την περιττή αλληλοεπικάλυψη», είπε.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι ο αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κύπρο ήταν στις συνομιλίες της Γενεύης, κατόπιν αιτήματος των πλευρών, για να προσφέρει τεχνικές συμβουλές για τα θέματα αυτά, κατόπιν αιτήματος.
(ΚΥΠΕ/ΑΖ/ΜΜ)