Εκπρόσωπος ΓΓ: Πολύ σαφές στον ‘Ειντε ότι και οι δυο ηγέτες δεσμεύτηκαν να κάνουν τη διαδικασία να λειτουργήσει

Εκπρόσωπος ΓΓ: Πολύ σαφές στον ‘Ειντε ότι και οι δυο ηγέτες δεσμεύτηκαν να κάνουν τη διαδικασία να λειτουργήσει

Στις συναντήσεις που ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε είχε την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νϊκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ Φαρχάν Χακ, επισημαίνοντας πως ο κ. `Ειντε δήλωσε ότι έχει γίνει πολύ σαφές σε αυτόν ότι και οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να κάνουν τη διαδικασία να λειτουργήσει.

Κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, ο κ. Χακ είπε πως ο κ. `Ειντε είχε “το περασμένο Σάββατο, στη Λευκωσία, συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη κ. Νίκο Αναστασιάδη την Παρασκευή”.

Πρόσθεσε πως μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, ο κ. `Ειντε δήλωσε ότι έχει γίνει πολύ σαφές σε αυτόν ότι και οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να κάνουν τη διαδικασία να λειτουργήσει, λέγοντας παράλληλα πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την τύχη της διαδικασίας και πως αυτή είναι η ώρα για μια “στρατηγική καθοδήγηση”.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΧΡ)