Ένας νεκρός και 17 με αναπνευστικά προβλήματα μετά από πυρκαγιά σε στέγη ηλικιωμένων στο Κολόσσι

Ένας νεκρός και 17 με αναπνευστικά προβλήματα μετά από πυρκαγιά σε στέγη ηλικιωμένων στο Κολόσσι

Ενας 58χρονος βρήκε τραγικό θάνατο σε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε δωμάτιο της Στέγης “Αγιος Ιωάννης” στο Κολόσσι, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο άλλοι 17 ένοικοι της στέγης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Νοσοκομείο Λεμεσού και η Αστυνομία, τέθηκαν σε συναγερμό μετά την ειδοποίηση για πυρκαγιά, που ξέσπασε γύρω στις 21:30, σε υπνοδωμάτιο της Στέγης “Άγιος Ιωάννης” στο Κολόσσι. Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να απανθρακωθεί 58χρονος ένοικος.
 
Για την κατάσβεση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα, δήλωσε ο Υπεύθυνος των Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού, Δημήτρης Κατσίφλης, προσθέτοντας πως έγινε αμέσως εκκένωση του κτιρίου, το οποίο είχε γεμίσει καπνούς, ενώ η φωτιά περιορίστηκε στο δωμάτιο από όπου ξέσπασε και στο οποίο εντοπίστηκε το απανθρακωμένο πτώμα του 58χρονου.
 
Στις προσπάθειες εκκένωσης βοήθησαν και γείτονες, ενώ από τους 46 συνολικά ένοικους, οι 17 μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για να τους παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες, καθώς παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.
 
“Διερευνούμε υπόθεση αφύσικου θανάτου” δήλωσε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου.
 
Αυτοψία στη σκηνή διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.
 
Οι έρευνες για εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά συνεχίζονται, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν πως τη φωτιά φέρεται να έθεσε ο ίδιος ο 58χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχικές διαταραχές. Στο χώρο, όπως υποδείχθηκε και από γείτονες, διαμένουν και άλλα πρόσωπα με ψυχικές διαταραχές.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)