Ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου ‘ΝΕΑΡΧΟΣ’ για την αεροδιακομιδή ασθενή από πλοίο – πλατφόρμα

Ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου ‘ΝΕΑΡΧΟΣ’ για την αεροδιακομιδή ασθενή από πλοίο – πλατφόρμα

Tο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» ενεργοποίησε το Κέντρο Συντονισμού `Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για την αεροδιακομιδή ατόμου που υπέστη καρδιακή προσβολή, από πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων. Ο ασθενής διακομίσθηκε  γύρω στις 07:10 σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για νοσηλεία.

Σε δελτίο Τύπου του ΚΣΕΔ αναφέρεται ότι γύρω στις 18.38 της 2ας Ιανουαρίου 2019 το Κέντρο «έλαβε επείγουσα κλήση και αίτηση από πλοίο-πλατφόρμα το οποίο βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, για άμεση αεροδιακομιδή μέλους του πληρώματος το οποίο υπέστη καρδιακή προσβολή».

Προστίθεται ότι «το Κέντρο ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό τη διακομιδή του ασθενούς σε Νοσοκομείο της Δημοκρατίας».

Το ελικόπτερο «αντιμετώπισε δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την πτήση του και αναγκάστηκε να παραμείνει καθηλωμένο στο ελικοδρόμιο της πλατφόρμας μέχρι να είναι εφικτή η απονήωση του. Ο ασθενής διακομίσθηκε τελικά με ασφάλεια γύρω στις 07:10 σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω νοσηλεία».
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ)