«Ενοχλημένη» η Μέι από τα σενάρια ανατροπής της

«Ενοχλημένη» η Μέι από τα σενάρια ανατροπής της

«Ενοχλημένη» από τη συνεχιζόμενη εικοτολογία γύρω από την παραμονή της ή όχι στην πρωθυπουργία δήλωσε η Τερέζα Μέι σε συνέντευξή της στο BBC.

Μιλώντας στην εκπομπή Panorama, που θα προβληθεί τη Δευτέρα, με αφορμή το ότι πλησιάζει το ορόσημο των έξι μηνών έως την ημέρα του Brexit, η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η συζήτηση θα πρέπει να αφορά το μέλλον της χώρας και όχι το δικό της. «Σε αυτό είμαι επικεντρωμένη και σε αυτό θα έπρεπε να είμαστε όλοι επικεντρωμένοι», συμπλήρωσε η κα Μέι.

Εμφανίστηκε δε επικριτική σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον με αφορμή το σχόλιό του ότι το σχέδιο της πρωθυπουργού για τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ είναι σαν να βάζει «γιλέκο αυτοκτονίας» γύρω από τη χώρα.

Η κα Μέι είπε ότι επρόκειτο για «εντελώς ανάρμοστο» σχόλιο. «Ήμουν υπουργός Εσωτερικών για έξι χρόνια και ως πρωθυπουργός για δύο χρόνια τώρα νομίζω ότι η χρήση γλώσσας σαν αυτή δεν ήταν σωστή και δεν είναι γλώσσα που θα χρησιμοποιούσα εγώ», πρόσθεσε.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχολίασε επίσης ότι η «απίστευτα δύσκολη γυναίκα», χαρακτηρισμός που της είχε αποδοθεί από τον βετεράνο Συντηρητικό βουλευτή Κεν Κλαρκ, είναι «ακόμα εδώ».

«Αλλά», συμπλήρωσε, «υπάρχει διαφορά μεταξύ εκείνων που θεωρούν ότι μπορεί να είσαι απίστευτα δύσκολη δημοσίως και εκείνων που θεωρούν ότι για την ακρίβεια παίρνεις το χρόνο σου και είσαι απίστευτα δύσκολη τη σωστή στιγμή και όταν πραγματικά έχει σημασία».

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΓΧΡ)