Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου για απόπειρα ληστείας χρυσοχοείου

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου για απόπειρα ληστείας χρυσοχοείου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρυσοχοείο που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία φαίνεται ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο.

Η ληστεία στο χρυσοχοείο αποτράπηκε χάρη σε αστυνομικό με πολιτική περιβολή, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια Ευρωβουλευτών μελών της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού που πραγματοποιούν επίσκεψη στην Πάφο, και βρισκόταν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι Ευρωβουλευτές, ακριβώς απέναντι από το κατάστημα.

Ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν στο χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου, άκουσε το δυνατό θόρυβο, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ήχησε το σύστημα συναγερμού του κοσμηματοπωλείου.

Η  απόπειρα διεπράχθη περίπου στις τέσσερις χθες τα ξημερώματα όταν τέσσερα άγνωστα πρόσωπα, χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητο όχημα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χρυσοχοείο στην περιοχή Λιμνάρια, οδηγώντας το όχημα προς την προθήκη.

O αστυνομικός μετά το συμβάν άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα τα δυο από τα τέσσερα άτομα να τραπούν σε φυγή. Τα άλλα δυο έθεσαν φωτιά στο όχημα και ακολούθως εξαφανίστηκαν και αυτά.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)