Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Επισκοπή, συστάσεις της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Επισκοπή, συστάσεις της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης, αλλά και ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή Επισκοπής, το οδικό δίκτυο της περιοχής έχει καταστεί επικίνδυνο και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.
 
Εξάλλου στις ορεινές περιοχές, λόγω βαριάς χιονόπτωσης στην περιοχή Τροόδους, οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.
 
Οι δρόμοι Προδρόμου – Πεδουλά, Προδρόμου – Πλατρών, Pinewood – Κακοπετριάς, Λαζανιάς – Μαχαιρά και Μαχαιρά – Κιονιών, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. 

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία πυκνή τροχαία κίνηση παρατηρείται την τελευταία ώρα στις ορεινές περιοχές, κυρίως στους δρόμους Κακοπετριάς – Καρβουνά, Pinewood – Προδρόμου και Πέρα Παιδί – Πλατρών. Όπως σημειώνεται, ο μεγάλος αριθμός εκδρομέων που επιχείρησαν να μεταβούν στις ορεινές περιοχές, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των δρόμων που οδηγούν στο Τρόοδος, λόγω των καιρικών συνθηκών, έχουν δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση, στις πιο πάνω περιοχές.
 
Καλείται το κοινό να αποφεύγει τις μη αναγκαίες διακινήσεις στις εν λόγω περιοχές, ενώ οι οδηγοί που είδη βρίσκονται στους πιο πάνω δρόμους καλούνται να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τα σήματα τροχαίας. 
 
Ο δρόμος Γούρι – Μαχαιρά, έχει καταστεί επικίνδυνος λόγο κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών.
 
Στην περιοχή Τροόδους σημειώνεται βαριά χιονόπτωση, ενώ χιόνι πέφτει και στις περιοχές Πεδουλά, Προδρόμου, Καρβουνά και Πλατανιών. Ταυτόχρονα στην περιοχή Πλατρών, επικρατεί έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα οι δρόμοι στις πιο πάνω περιοχές να είναι ολισθηροί. 
 
Στις περιοχές Τροόδους και Πλατρών επικρατεί επίσης πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι πολύ περιορισμένη.
 
Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες,  να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.  
 
Θα πρέπει να έχουν επίσης υπόψη τους, οι οδηγοί, ότι λόγω των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο παρουσιάζει συνεχείς αλλαγές.

(ΚΥΠΕ/ΗΜΑ/ΑΑΡ)