Εντός ημερών εξιτήριο για τον Πρόεδρο, Υπουργικό στη Λεμεσό σε μια εβδομάδα

Εντός ημερών εξιτήριο για τον Πρόεδρο, Υπουργικό στη Λεμεσό σε μια εβδομάδα

Εντός των επόμενων ημερών θα λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Mediterranean, όπου νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στη Λεμεσό, την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Ιουλίου.

Την σχετική ενημέρωση έκανε ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο οποίος το πρωί βρέθηκε στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο μαζί με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, Πέτρο Δημητρίου, τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα και το λειτουργό της προεδρίας Παντελή Παντελίδη, για ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από ζητήματα της καθημερινότητας. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδης επισκέφθηκε επίσης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Πάλμας ανέφερε πως υπήρξε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η υγεία του οποίου “εξελίσσεται πάρα πολύ καλά, συνεχίζει τις φυσιοθεραπείες του και εντός των επόμενων ημερών θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο”.

“Είδαμε κάποια ζητήματα της καθημερινότητας και κάποια ζητήματα πολιτικής που αφορούν την προεδρία και όχι μόνο και το επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθούν ανακοινώσεις για κάποιες υποχρεώσεις τις οποίες θα έχει προσωπικά ο Πρόεδρος, στα πλαίσια της λειτουργίας της Κυβέρνησης”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς πότε ακριβώς θα λάβει εξιτήριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ.Πάλμας είπε πως αυτό θα το αποφασίσει ο Πρόεδρος σε συνεννόηση με τους γιατρούς του και επανέλαβε πως “πάει πάρα πολύ καλά η διαδικασία αποκατάστασης στο πόδι”

Σε ερώτηση για τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει ο Πρόεδρος, τη Δευτέρα, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω είπε ότι “θα γίνει η συνάντηση, θα εκδοθεί ανακοίνωση. Ίσως να μην γίνει τη Δευτέρα, όμως θα σας ενημερώσουμε σχετικά”.

Σε σχέση με την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Πάλμας είπε ότι “η επιστολή ήταν σαφής και ξεκάθαρη, με συγκεκριμένες εισηγήσεις και προτάσεις. Έκανε δηλώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο γύρω από αυτό το θέμα”.

Τέλος ενημέρωσε ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού (10:30).

(ΚΥΠΕ/ΣK/AXΡ)