Επιταγή ύψους €1.680 παρέδωσε σήμερα το Υπ. Παιδείας στο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

Επιταγή ύψους €1.680 παρέδωσε σήμερα το Υπ. Παιδείας στο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

Επιταγή ύψους €1.680 παρέδωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», τα οποία χρήματα θα διατεθούν για την πραγματοποίηση ευχών παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου,  σχηματίζοντας χαμόγελα σε κάποια πονεμένα μουτράκια.

Μαζί με την επιταγή παραδόθηκαν έργα και κατασκευές, τα οποία προσέφεραν, εθελοντικά, εκπαιδευτές και μέλη ομάδων των Επιμορφωτικών Κέντρων Λευκωσίας, και τα οποία δεν είχαν πωληθεί σε φιλανθρωπικό παζαράκι, αξίας περίπου 400 ευρώ, έτσι ώστε να διατεθούν από τον ίδιο το Σύνδεσμο σε δικές του εκδηλώσεις.

Την επιταγή παρέδωσε, σε σύντομη τελετή στο Υπουργείο Παιδείας,  ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, στον Πρόεδρο του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» Γιώργο Πενηνταέξ, στην παρουσία του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης Χρίστου Χατζηαθανασίου, Λειτουργών της Υπηρεσίας των Επιμορφωτικών Κέντρων και της Γενικής Γραμματέας του Συνδέσμου Μάρως Χ’’Χριστοφή.

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης της επιταγής, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης είπε ότι τα Επιμορφωτικά Κέντρα αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα γενικής επιμόρφωσης ενηλίκων, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του στόχου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού  για προώθηση της διά βίου μάθησης.

«Τα Επιμορφωτικά Κέντρα λειτουργούν υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στοχεύουν τόσο στη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του ατόμου σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, όσο και στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πρόοδο των πολιτών και της κοινωνίας ως σύνολο», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, τα Επιμορφωτικά Κέντρα Λευκωσίας, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς, διοργάνωσαν φιλανθρωπικό παζαράκι στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ημέρα της τελικής τους εκδήλωσης.

Στο φιλανθρωπικό παζαράκι, συνέχισε ο κ. Χατζηαθανασίου, διατέθηκαν προς πώληση έργα και κατασκευές, τα οποία προσέφεραν, εθελοντικά, εκπαιδευτές και μέλη ομάδων των Επιμορφωτικών Κέντρων Λευκωσίας.

«Εισπράχθηκε από τις πωλήσεις το ποσό των €1.680 και έχει εκδοθεί επιταγή προς στο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις. Μαζί με την επιταγή παραδόθηκαν έργα και κατασκευές, που δεν έχουν πουληθεί, αξίας περίπου 400 ευρώ, έτσι ώστε να διατεθούν από τον ίδιο το Σύνδεσμο σε δικές τους εκδηλώσεις», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τα Επιμορφωτικά Κέντρα Λευκωσίας, τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, «που συμπαραστέκονται σε αυτό το Σύνδεσμο, στα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου», όπως είπε.

«Η συμπαράσταση η δική σας είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί θεωρούμε ότι έχουμε ένα άξιο και καλό συμπαραστάτη, διαχρονικό, θα έλεγα, γιατί αυτά τα παιδιά το αξίζουν και θα πρέπει στεκόμαστε δίπλα τους. Με τα χρήματα που έχουν μαζευτεί θα φέρουμε κάποια χαμόγελα σε κάποια πονεμένα μουτράκια, κύριε Υπουργέ, πραγματοποιώντας τις καλύτερες ευχές μέσα στο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης που έχουμε και θα βοηθήσουμε οικονομικά τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα αυτές που πρέπει τα παιδιά τους να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία», πρόσθεσε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, συνέχισε ο κ. Πενηνταέξ, «για τη συμπαράστασή σας που και για μας, τους ίδιους τους εθελοντές, είναι μια κινητήρια δύναμη για να είμαστε εκεί στις επάλξεις για να επιτελούμε αυτό το φιλανθρωπικό έργο».

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού παρέδωσε την επιταγή στον κ. Πενηνταέξ, λέγοντας:  “Ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης του έργου που επιτελείτε, σας παραδίδουμε σήμερα αυτή την επιταγή και χαίρομαι με αυτό που έχετε πει, ότι θα προσφέρουμε  χαμόγελο σε κάποια μουτράκια».

«Είμαστε δίπλα σας. Συγχαρητήρια και συνεχίστε και θα μας έχετε αρωγούς και συμπαραστάτες», κατέληξε ο κ.Χαμπιαούρης.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΠ)