Επίθεση 55χρονου κατά αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου τροχαίας

Επίθεση 55χρονου κατά αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου τροχαίας

Υπόθεση επίθεσης εναντίον αστυνομικών, αντίστασης στη σύλληψη, παρεμπόδισης αστυνομικού στην εκτέλεση του καθήκοντος και διασάλευσης της ειρήνης εξετάζει η Αστυνομία εναντίον άνδρα από το Παραλίμνι.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο πριν τη μία χθες το μεσημέρι, δύο αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, ένας άνδρας και μία γυναίκα, διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι.
 
Κατά τη διάρκεια εξώδικης καταγγελίας εναντίον 55χρονου από το Παραλίμνι, για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, αυτός, όπως αναφέρεται, χωρίς λόγο άρχισε να φωνάζει, απειλώντας τους αστυνομικούς.
 
Ο 55χρονος κατέβηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, από το αυτοκίνητο με επιθετικές διαθέσεις και παρόλες τις προσπάθειες για καθησυχασμό του, αυτός συνέχισε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς. 
 
Στη σκηνή κατέφθασαν για ενίσχυση ακόμα τρεις αστυνομικοί, από διαφορετικά τμήματα. Σε κάποια στιγμή, ο 55χρονος επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού του Σταθμού Παραλιμνίου, που συνομιλούσε, με άλλο οδηγό και τον έσπρωξε με τα χέρια.
 
Ο άνδρας συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα, ωστόσο προέβαλε αντίσταση,  με αποτέλεσμα να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η ανάλογη βία για να επιτευχθεί η σύλληψή του, σύμφωνα με την Αστυνομία.  Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, δάγκωσε αστυνομικό της τροχαίας στο χέρι, όπως αναφέρεται.
 
Ο αστυνομικός δεν μετέβη στο Νοσοκομείο για εξέταση και συνεπώς θεωρείται ότι δεν τραυματίστηκε.
 
Ο 55χρονος τέθηκε υπό κράτηση μέχρι τις επτά το απόγευμα, οπόταν κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.
 
Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ)