Επιβάλλεται ποινή σε 46χρονη για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ σε Συνεργατικό Ταμιευτήριο στη Δρομολαξιά

Επιβάλλεται ποινή σε 46χρονη για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ σε Συνεργατικό Ταμιευτήριο στη Δρομολαξιά

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου αναμένεται να επιβάλει σήμερα ποινή στην Μηλίτσα Σορόκκου 46 χρόνων από τη Δρομολαξιά, η οποία παραδέχθηκε επτά από τις συνολικά 245 κατηγορίες που αντιμετώπιζε αναφορικά με υπεξαίρεση χρηματικού ποσού άνω των 270 χιλιάδων ευρώ, από το υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας στη Δρομολαξιά, ενώ είχε τη θέση του Αρχιταμία.
 
Στην προηγούμενη δικάσιμο ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέγνωσε στην κατηγορούμενη και τις 245 κατηγορίες από τις οποίες παραδέχθηκε τις επτά ενώ δεν παραδέχθηκε τις υπόλοιπες 238 που αφορούν απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό πλαστού εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και τήρηση τραπεζικού απορρήτου για διάφορα ποσά που αρχίζουν από 190 ευρώ και φθάνουν τις 10 χιλιάδες ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 46χρονης ζήτησε χρόνο από το Κακουργιοδικείο για να υποβάλει αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αναστολή ορισμένων από τις κατηγορίες που δεν παραδέχθηκε η πελάτισσα του.
 
Το Δικαστήριο όρισε την 26η Ιανουαρίου 2017 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και ποινή για τις επτά κατηγορίες που παραδέχθηκε η 46χρονη και για προγραμματισμό των υπολοίπων κατηγοριών.
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 18 Αυγούστου 2015 μετά από καταγγελία του εσωτερικού ελεγκτή της τράπεζας για έλλειμμα 82,500 ευρώ στο ταμείο της 46χρονης και άλλων 18 χιλιάδων ευρώ από δύο άλλα ταμεία.

Στην Αστυνομία η Αρχιταμίας παραδέχθηκε ότι πήρε τα λεφτά και ομολόγησε ότι ορισμένα από αυτά τα έδωσε στα δύο παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ότι ξόδεψε αρκετά χρήματα σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και καλλυντικά.

Μετά τη σύλληψή της, έγιναν καταγγελίες στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας ότι η ύποπτη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, κλοπές τις οποίες η 46χρονη παραδέχθηκε.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)