Ευαισθητοποίηση με στυλ για τα σκουπίδια στους δρόμους της Σκωτίας

Ευαισθητοποίηση με στυλ για τα σκουπίδια στους δρόμους της Σκωτίας

Η Σκωτία ζητά από τους πολίτες της να παίρνουν βόλτα τα σκουπίδια τους μέχρι το σπίτι, σε μιαν προσπάθεια ευαισθητοποίησής τους για τις αρνητικές επιπτώσεις από τα σκουπίδια στους δρόμους και τα οφέλη από δρόμους χωρίς σκουπίδια.

“Πενήντα τόνοι σκουπίδια αφήνονται κάθε μήνα στους αυτοκινητόδρομους της Σκωτίας. Η ρίψη σκουπιδιών από τα οχήματα είναι παράνομη. Είναι επικίνδυνη για μας και για την πανίδα μας. Είναι δαπανηρό και δύσκολο να καθαριστούν οι δρόμοι. Και είναι ακαλαίσθητα τα σκουπίδια… μια πιο καθαρή, πιο πράσινη Σκωτία είναι καλύτερη για όλους μας – κοινωνικά, περιβαλλοντικά, σωματικά και οικονομικά”, είναι το μήνυμα πίσω από την εκστρατεία στη Σκωτία για αντιμετώπιση της ρίψης σκουπιδιών από οχήματα.

Σύμφωνα με το δίκτυο Clean Europe Network, είναι μια απλή λύση: “Πάρε βόλτα τα σκουπίδια σου μέχρι το σπίτι!”

“Η δύναμη αυτής της εκστρατείας μεγεθύνεται μέσα από απλά οπτικά ερεθίσματα. Η εκστρατεία Διατηρήστε τη Σκωτία Όμορφη είναι ελκυστική προς τον κοινωνικό μας χαρακτήρα και την αίσθηση γενναιοδωρίας μας, παρουσιάζοντας τα αντικείμενα που θα πετούσαμε ως επιβάτες μας”, σημειώνει η εκστρατεία.

** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)