Η εξυπηρέτηση των μεταφορέων συνεχίζεται κανονικά, διαβεβαιώνει η Eurogate

Η εξυπηρέτηση των μεταφορέων συνεχίζεται κανονικά, διαβεβαιώνει η Eurogate

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των μεταφορέων στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων, δήλωσε πριν από λίγο στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Eurogate, Γιώργος Πούρος, με αφορμή αναφορές για καθυστέρηση και ουρές αρθρωτών οχημάτων έξω από το λιμάνι.
 
Είχαμε κάποια ενημέρωση για καθυστέρηση αλλά τώρα φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, ανέφερε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, ο οποίος αποχώρησε εσπευσμένα από την κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Μεταφορών και Ελέγχου, οι οποίες συζητούσαν σήμερα τα προβλήματα στο Λιμάνι Λεμεσού.
 
Ο κ.Μουστάκας βρίσκεται καθοδόν στο λιμάνι για να δει επί τόπου κατά πόσο υπάρχει ή όχι πρόβλημα, κάτι το οποίο ο Διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας διαβεβαιώνει πως δεν υφίσταται.
 
Υπήρξε κάποια συμφόρηση, μας ανέφερε ο κ.Πούρος, όταν εκδόθηκαν μαζικά άδειες από το τελωνείο και συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός μεταφορέων, ωστόσο η ροή ήταν συνεχής και για γρηγορότερη εξυπηρέτηση, συνέχισε, η εταιρεία έχει διαθέσει σήμερα  13 μηχανήματα αντί δέκα που είχαν συμφωνηθεί.
 
Ο Γιώργος Πούρος εξέφρασε την πεποίθηση πως με τους σημερινούς ρυθμούς θα ξεπεραστεί ο χθεσινός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων που εξυπηρετήθηκαν. Χθες, είπε, είχαν διακινηθεί 1121 εμπορευματοκιβώτια μέχρι τις 19:00, ενώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν διακινηθεί 747 εμπορευματοκιβώτια.
 
“Με τον ρυθμό εργασίας αναμένω ότι θα ξεπεράσουμε τον χθεσινό αριθμό εμπορευματοκιβωτίων που εξυπηρετήσαμε”, είπε και σημείωσε πως, εάν υπάρχουν μεταφορείς και μετά τις 18:00, που κλείνει η είσοδος του τερματικού, η εταιρεία είναι πρόθυμη να τους εξυπηρετήσει.
 
Ερωτηθείς σχετικά , ο κ.Πούρος ανέφερε πως στο τερματικό υπάρχουν αυτή τη στιγμή γύρω στις δυο χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια για την ενδοχώρα.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΧΡ)