Φινάλε στο «Μινσκ 2019», η σκυτάλη στην «Κρακοβία 2023»

Φινάλε στο «Μινσκ 2019», η σκυτάλη στην «Κρακοβία 2023»


Ο Μάριος Γεωργίου ήταν ο σημαιοφόρος της Κύπρου στην τελετή λήξης των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων την Κυριακή 30 Ιουνίου

Μινσκ / Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

Με σημαιοφόρο της Κύπρου τον Μάριο Γεωργίου, ο οποίος λίγες ώρες προηγουμένως κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο δίζυγο της ενόργανης γυμναστικής, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου 2019 στο Στάδιο Ντινάμο η τελετή λήξης των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Η τελετή λήξης διεξήχθη υπό το βλέμμα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, του προέδρου του Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιάνεζ Κοσίγιαντσιτς και αρχηγών τεσσάρων κρατών, ανάμεσα τους της Λευκορωσίας και της Ρωσίας. Τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στο όμορφο πάρτι που στήθηκε στο Στάδιο Ντινάμο, μαζί με τον Μάριο Γεωργίου, παρέλασαν και οι αθλητές της πυγμαχίας και του μπάντμιντον, το ιατρικό τιμ και ο βοηθός αρχηγός αποστολής κ. Γιώργος Παναγίδης, οι οποίοι είναι οι τελευταίοι που παρέμειναν στο Μινσκ, αφού η υπόλοιπη αποστολή μας αναχωρούσε τις προηγούμενες μέρες με δόσεις, ανάλογα με το τέλος των υποχρεώσεων τους.

Το στάδιο ήταν γεμάτο με 25 χιλιάδες κόσμο στην τελετή λήξης, ενώ θέση στον αγωνιστικό χώρο πήραν εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες εργάστηκαν για την επιτυχία των Αγώνων. Το τελετουργικό κομμάτι περιλάμβανε την υποστολή της σημαίας της EOC και το σβήσιμο της Φλόγας της Ειρήνης. Η «σκυτάλη» των Αγώνων παραδόθηκε πλέον στην Πολωνία και την πόλη της Κρακοβίας, όπου το 2023 θα φιλοξενηθούν οι 3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες.

Μετά την τελετή λήξης, το τελευταίο σκέλος της κυπριακής αποστολής επιστρέφει στο αεροδρόμιο Λάρνακας το μεσημέρι στη 13:00 της Δευτέρας 1 Ιουλίου, με ενδιάμεση στάση στο Κίεβο.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
30 Ιουνίου 2019