Φωτιά σε κατάστημα μοντελισμού στον Στρόβολο

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κατάστημα μοντελισμού (τηλεκατευθυνόμενων ειδών) στον Στρόβολο, με την Αστυνομία να διερευνά κατά πόσον η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, όπως δήλωσε Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Δύναμης στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις 04.18πμ λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα πώλησης τηλεκατευθυνόμενων παιχνιδιών, στην οδό Ηρακλέους, στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» και Καϊμακλίου με τρία οχήματα και η ώρα 06.08 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Το κατάστημα με το περιεχόμενο του υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Σημειώνεται ότι εντός του καταστήματος υπήρχαν άκρως εύφλεκτα υγρά καύσιμα σε μεγάλες ποσότητες, με μεγάλη επικινδυνότητα ανάφλεξης ή ακόμα και έκρηξης. Παράλληλα, η έρευνα της Πυροσβεστικής επεκτάθηκε σε διπλανό περίπτερο και σε διαμερίσματα στον 1ο όροφο, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί επέκταση της πυρκαγιάς.

Από τα διαμερίσματα έγινε προληπτική εκκένωση των ενοίκων και ακολούθως κατασβέστηκε η πυρκαγιά ενώ τα αίτιά της διερευνώνται.

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΑΓΚ/ΗΦ)