Φτάνουν οι αγρότες στην Αθήνα για πανελλαδικό συλλαλητήριο το μεσημέρι

Φτάνουν οι αγρότες στην Αθήνα για πανελλαδικό συλλαλητήριο το μεσημέρι

Στην πόλη της Αθήνας άρχισαν να φθάνουν από νωρίς σήμερα αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων.
 
Στη 1 και 30 το μεσημέρι πραγματοποιούν πανελλαδικό συλλαλητήριο, στη Πλατεία Βάθη, κοντά στην Ομόνοια, όπου βρίσκεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο σύλλογος εργαζομένων του οποίου έχει προκηρύξει αποχή από την εργασία τους από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του ωραρίου. Ταυτόχρονα, παραμένουν στις θέσεις τους σε κομβικά σημεία της χώρας τα αγροτικά μπλόκα.
 
Βασικά αιτήματά τους είναι να καταργηθούν οι αυξήσεις που τους επιβλήθηκαν στις εισφορές στο ταμείο ασφάλισής τους (ΟΓΑ), να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησής τους (από το 62ο έτος οι έχοντες 40 χρόνια ασφάλισης, ή από το 67ο έτος με 15 χρόνια ασφάλισης), το αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα να παραμείνει στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3000 ευρώ για κάθε παιδί, αφορολόγητο πετρέλαιο, εγγυημένες κατώτατες τιμές για αγροκτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
 
(ΚΥΠΕ/ΧΜ/ΓΒΑ)