Γ. Στυλιανού: Πρώτη στην ανακύκλωση η Κισσόνεργα

Γ. Στυλιανού: Πρώτη στην ανακύκλωση η Κισσόνεργα

Τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα, που έχουν σταλεί από την εταιρεία διαχείρισης της ανακύκλωσης Green-Dot, καταδεικνύουν πως η κοινότητα της Κισσόνεργας όχι μόνο συνεχίζει να είναι πρώτη στην ανακύκλωση, αλλά αυξάνει σημαντικά τη διαφορά, περίπου στο τριπλάσιο, από τους άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων  των Δήμων της Επαρχίας Πάφου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης της Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού.
 
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα καταδεικνύουν, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, ότι η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών (PMD) που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο στην Κισσόνεργα αυξήθηκε γύρω στα 14 κιλά. Στα Κούκλια, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ανέφερε, η ποσότητα αυτή ανέρχεται στα 5 περίπου κιλά ανά κάτοικο, στο Δήμο Πέγειας σε γύρω στα 4,5 κιλά ανά κάτοικο και στο Δήμο Πάφου σε 2 περίπου κιλά ανά κάτοικο.
 
Αυτό που διαφαίνεται μέσα από τα στοιχεία είναι, ανέφερε ο κ. Στυλιανού, ότι έχει περάσει επιτυχώς το μήνυμα της διαφωτιστικής εκστρατείας που έκανε το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας, και έτσι η ανακύκλωση έχει εμπεδωθεί στην κοινότητα και έχει γίνει πλέον μέρος της ζωής των κατοίκων της.
 
Η επιτυχία της Κισσόνεργας στον τομέα της ανακύκλωσης, πρόσθεσε, οφείλεται επίσης στο ότι η κοινότητα έχει στηρίξει έμπρακτα το θεσμό και είναι ο μοναδικός οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πάφο που εφαρμόζει την ανακύκλωση από πόρτα σε πόρτα εδώ και δύο χρόνια.

Αυτή είναι μία πρωτιά πολύ σημαντική για την Κισσόνεργα και οι δημότες της μπορούν να είναι περήφανοι για αυτήν, κατέληξε.


** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)