Η εμμονική μελέτη του Φ. Μέρκιουρι από τον Ράμι Μάλεκ

Η εμμονική μελέτη του Φ. Μέρκιουρι από τον Ράμι Μάλεκ

Ο Ράμι Μάλεκ ήταν τόσο αφοσιωμένος στο να υποδυθεί τον φρόντμαν των Queen Φρέντι Μέρκιουρι στη βιογραφική ταινία “Bohemian Rhapsody” που πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας επισκέφτηκε το Λονδίνο και έκανε έρευνα γύρω από τη ζωή και τη σταδιοδρομία του rock star.

Ο Μάλεκ δήλωσε στο Entertainment Weekly όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα στην παραγωγή της ταινίας η έρευνα που είχε κάνει για τη ζωή του Μέρκιουρι αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς ο Μπράιαν Σίνγκερ, που αρχικά είχε οριστεί ως σκηνοθέτης της ταινίας αποχώρησε. Δυο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα η εταιρεία παραγωγής Fox αντικατέστησε τον Σίνγκερ με τον σκηνοθέτη της ταινίας “Eddie and the Eagle” Ντέξτερ Φλέτσερ. “Μπορώ να πω με όλη μου την ψυχή ότι ποτέ δεν θα επιτρέψω να μείνει στη μέση αυτή η ταινία”, είχε δηλώσει το καλοκαίρι ο Μάλεκ όταν ρωτήθηκε για την απομάκρυνση του Σίνγκερ. “Κάθε στιγμή που υπάρχει μία πρόκληση στην παραγωγή, μου ερχόταν στο μυαλό: Τι θα έκανε ο Φρέντι; Και είμαι σίγουρος, θα το έχει δει”.
Προκειμένου να αποδώσει όλες τις πλευρές του Μέρκιουρι σωστά, ο Μάλεκ μελέτησε εμμονικά συνεντεύξεις και συναυλίες του θρύλου της ροκ. Ηταν σημαντικό για τον Μάλεκ να “καταλάβει όλες τις πλευρές του”, από τον αδίστακτο, φιλόδοξο σταρ μέχρι την “απομονωμένη” πλευρά που μπορεί να είχε πίσω από τις κλειστές πόρτες. “Ηταν μία πρόκληση το να συνεχιστεί μόνο και μόνο για να φωτιστεί για το ποιο ήταν αυτό το πρόσωπο” δήλωσε ο Μάλεκ, και πρόσθεσε “κάποιος που είχε μεγαλώσει στη Ζανζιβάρη και τα σχολικά του χρόνια τα πέρασε στη Βομβάη κι όταν επέστρεψε πίσω, αναγκάστηκε μαζί με τους γονείς του να διαφύγει για το Λονδίνο. Αυτός ο τύπος που από την παιδική του ηλικία αναζητούσε μία ταυτότητα”.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΒΑ)